Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Авторська екскурсія з Максом Адаменком

Авторська екскурсія з Максом Адаменком

Знати й любити Закарпаття – обов’язок кожного краянина. Спонукати дітей до вивчення історії створення пам’яток, навчити насолоджуватися спілкуванням з флорою та фауною, оберігати природні надра – мета екскурсій від Макса Адаменка.

Цим і скористалися учні 5-А класу Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка, організувавшись 06 червня для поїздки в Доробратово.

Перша зупинка – церква Святого Миколая. Виявляється, що це єдина церква в Європі, побудована під час Другої світової війни. Дуже цікаво розповів про історію життя святого Миколая, про побудову храму отець Сергій Мартин (до речі, випускник нашої школи). Діти мали можливість попросити у святого те, що було в кожного на серці, ставши на коліна перед мощами Миколая.

Наступна зупинка – ранчо з північно-європейськими оленями, кабанами й австралійськими страусами Ему. Дякуючи екскурсоводові, який навчив правильної поведінки з тваринами, діти мали можливість максимально близько побачити оленів, страусів та кабанів, ще й погодувати їх.

Прикінцева зупинка- сходження на вулканічний хребет зі скелями, звідки видно замок Паланок. Ото була краса!

І, нарешті, пікнік від авторської кухні пана Макса! Здається, таких смачних підсмажених ковбасок та маршемелоу діти не їли ніколи!

Маленькі «нушенята», які тільки починають розуміти свою місію в житті, завдяки подібній екскурсії мають змогу усвідомити, що вони не просто жителі Закарпаття. Вони його майбутнє. Яким буде цей край надалі – залежатиме тільки від сьогоднішніх школярів. Тож велика вдячність Максові Адаменку за ідеально продуманий маршрут, за цікаві пізнавальні розповіді, за терпіння та мудрість і , врешті, за смачний пікнік. Далі буде…