Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

"Дебальцівський плацдарм"

18 лютого українці вшановують пам’ять воїнів, загиблих під час боїв під Дебальцевим.

Це одна з найтрагічніших сторінок війни, яка триває...

Найгостріші протистояння розпочалися з 25 січня 2015 року! Масові артилерійські обстріли, перестрілки на малих відстанях зі стрілецької зброї, танкові бої.

Вранці, 17 лютого, проросійські бойовики просунулися вглиб міста і штурмували табір сил АТО. Тоді українські військові вирішили відступити.18 лютого 2015 року понад 2,5 тисячі українських воїнів залишили Дебальцівський плацдарм.

За даними Генерального штабу, під час бойових дій в районі Дебальцево у період з 15 січня до 18 лютого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 - взято в полон та 18 зникли безвісти. І за кожним українським воїном – ціла історія нашої держави.

До 8 річниці боїв за Дебальцево вчителем історії Петриною Л.І. та вчителем "Захисту України" Ващинець М.І. проведено тематичні заходи «Битва за Дебальцево: хроніка стійкості та мужності» та "Дебальцівський плацдарм".

Під час занять говорили про мужність і стійкість наших захисників, які у перші місяці російської агресії відстоювали незалежність нашої держави, згадали про жертви цієї гібридної війни і втрати, про загиблих Героїв м. Мукачева та всієї України. Полеглих у боях за Дебальцівський плацдарм, і не тільки, учні вшанували хвилиною мовчання.