Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

"Ім’я Шевченка стукає в наших серцях"

13 березня  2023 року в кабінеті-музеї  Мукачівської  ЗОШ І-ІІІ №2 відбулося друге в цьому навчальному році засідання  літературної студії «Джерельце» . Воно проводилося в рамках Шевченківської декади і було присвячене 209 річниці з дня народження Великого Пророка України.

Свою Україну  любіть.

Любіть її… во врем'я люте,

В остатню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть…

     Саме цим звертанням Т.Г.Шевченка, яке  стало сьогодні полум’яним закликом для кожного українця, відкрила засідання керівник студії Лендєл Алла Іванівна.      

     Присутні літстудіївці, учні 6-9 класів, з цікавістю слухали розповідь Алли  Іванівни про значення безсмертного Кобзаревого слова у наш час.  Особливий інтерес  у  шевченківців викликала  презентація власних ліричних творів  про Т. Г. Шевченка та  його долю,  з якими  виступили Гомонай  Артем, (7-Б кл.), Гичка Анна-Марія (  7 – А   ), Шепа  Анастасія ( 11 кл. ), Лукінчук Ребекка (7-Б кл.), Гарагонич Руслан (7-А кл.), Плав’яник Сергій (5-Б кл.) Микуланинець Мілан (5-Б кл.),  Ладан Варвара ( 7 - А ).       

    Найкращою  поезією про Тараса Шевченка, на думку присутніх, стали  вірші  Ладан Варвари «Поет, художник і митець…» та Гомоная Артема «Ім’я Шевченка стукає в наших серцях».

Присутні члени літературної студії «Джерельце» отримали не тільки корисні знання та практичні поради, але й позитивні  емоції!             Насамкінець засідання Лендєл А. І. побажала всім присутнім творчого натхнення та здійснення найзаповітнішої мрії – якнайшвидшої перемоги  ЗСУ над ворогом та миру по всій Україні!