Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Інтегрований краєзнавчий урок з трудового навчання і образотворчого мистецтва

Інтегрований краєзнавчий урок з трудового навчання і образотворчого мистецтва "Вишиванка - невмирущий оберіг"

Найбільше щастя для будь-якої нації - виростити здорове та високоморальне покоління, яке збереже моральні цінності, звичаї та традиції свого народу. Тому краєзнавство є одним із найважливіших завдань сучасної школи, яке сприяє формуванню суспільної свідомості, причетності до історичної та культурної спадщини.

     Так, для учнів 7-Б класу Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Т. Г. Шевченка вчителькою Крістіною Кампов був проведений інтегрований краєзнавчий урок з трудового навчання і образотворчого мистецтва "Вишиванка  - невмирущий оберіг".

     Учні почали підготовку до цієї теми на уроці трудового навчання, створивши лепбук "Дослідження вишиванки". Цей лепбук послужив основою для подальших дій на уроці образотворчого мистецтва. Вчителька представила приклади декоративно-прикладного мистецтва нашого краю, збагативши знання школярів.

     Цікавою практичною роботою стало створення ескізів особистих оберегів із закодованим іменем кожного учня.

Клас погодився з тезою, що "вишиванка – символ Батьківщини, унікальний код краю. Для українця  - це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишиванка – це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу та більше того, у вишивці зашифровано нашу історію".