Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Майстер-клас на тему «Що таке STEM-освіта і чому вона така популярна?»

Майстер-клас на тему «Що таке STEM-освіта і чому вона така популярна?»

У рамках методичного тижня вчителів початкових класів в Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Т. Г. Шевченка вчителі Іванчо Наталія Василівна, Кампов Марія Василівна та Цільо Вікторія Вадимівна провели майстер-клас на тему «Що таке STEM-освіта і чому вона така популярна?»

   Учасники заходу активно обговорили основні напрями STEM-підходу в організації навчально-дослідної, інтелектуальної та творчо-експериментальної діяльності учнів при вивченні природничо-математичних дисциплін. Мали змогу стати учасниками

STEM-уроків з таких досліджень:

1. Рух машинки: як побудувати власну машинку та змусити її рухатися.

2. Землетрус та будова споруди: як архітектори проєктують та будують споруди, здатні витримувати землетрус; як побудувати власну модельну споруду та випробувати її.

     За допомогою практичних занять вчителі продемонстрували застосування науково-технічних знань у реальному житті: розробляли, будували і розвивали продукти сучасної індустрії. Вони вивчили конкретний проєкт, в результаті чого своїми руками створили прототип реального продукту.

     За підсумками обговорення педагоги переконалися, що  дуже важливо навчати науці, технологій, інженерного мистецтва і математики інтегровано, тому що ці сфери тісно взаємопов’язані на практиці в житті.

А саме STEM-навчання поєднує в собі міждисциплінарний і проєктний підхід, основою для якого стає інтеграція природничих наук в технології, інженерну творчість і математику.