Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Наша єдність - наша зброя!

Наша єдність - наша зброя!

Наша єдність - наша зброя". Під таким гаслом вчитель історії Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Т. Г.  Шевченка Євген Русин,  провів для учнів історичну годину, присвячену Дню Соборності України.

     День Соборності України — відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійському майдані в Києві. Офіційного статусу свято набуло 1999 року.

     Проголошення Соборності 22 січня 1919 року, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу, увінчало прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Ця подія повністю руйнує твердження російської пропаганди, буцімто українські землі вперше об’єднав Сталін у 1939 році.

     Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань - пам'ятати не тільки про спільне минуле, а й згуртовано співпрацювати заради майбутнього в незалежній, демократичній і соборній Україні. Єднаймося!