Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

Тел. (03131) 2-25-66

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка

89600, м. Мукачево, вул. Чорі Юрія, 14

У рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” працівники поліції відвідали Мукачівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка та прочитали для учнів 6 класів лекцію на тему «Домашнє насильство: відповідальність і протидія. Що таке кібербулінг та як йому запобігти?»Лекцію читала Ільтьо Марина Володимирівна - начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Було розглянуто типи та основні ознаки насильства в сім’ї, а також визначено відповідальність, яку несуть особи, що вчинили домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Також було названо один із видів психологічного насильства - кібербулінг.

Про «кібербулінг» заговорили з популярністю соцмереж, у 21 сторіччі. Дослівно з англійської це слово перекладають як «віртуальне бикування».

Кібербулінгом можна назвати рукотворну агресію, розповсюджувану через новітні інформаційно-комунікаційні засоби з метою нашкодити або принизити людину. Працівники поліції дали корисні поради для профілактики і подолання кібербулінгу та нагадали про кримінальну відповідальність за прояв цього виду психологічного насильства.